עצות לזוגות צעירים, כיצד להתארגן לחול המועד פסח בבית בפעם הראשונה
מרים לנדסברג ואביטל רביבו
למען כלל הזוגות הצעירים שעוד לא זכו “לעשות פסח” בבית (ונדמה לי שיש כאלה שכבר נשואים כמה וכמה שנים ועדיין עונים להגדרה זו), בואו ונפריך את המיתוס האומר שלהיות בבית בחול המועד פסח זה ממש מפחיד.
ברור, יש שיקולים שונים לשהות אצל ההורים, בפרט כאשר הם גרים רחוק ובמשך השנה אין הזדמנויות רבות לבלות יחד, שלא לדבר על לפגוש את החברות מפעם, וגם לצאת לטיולים מבית ההורים.
אלא שדא עקא, יש גם חסרונות להתארחות של שבוע שלם מחוץ לבית, ועוד אצל ההורים – עם כל הרגישויות הכרוכות בכך, ובמיוחד בפסח – חג החומרות למיניהן…
אז מה אתן אומרות? לסגור הכל ולחזור אחרי החג, או להגיע הביתה לימי חול המועד?
האמת היא, שזה ממש לא קשה להתארגן להיות בבית בפסח. הרי ממילא מנקים היטב את כל הבית מחמץ, אז מה בעצם נשאר? הכשרת המטבח ו… הממ… זהו בערך.
כלים – נחוץ לקנות או להגעיל סיר, מחבת, סכין-חיתוך, קרש חיתוך, קולפן, ואפשר גם מצקת, מרית, כף הגשה. אם תהיו בבית יותר מיום אחד – שווה גם לקנות פומפיה.
כל השאר – כוסות, צלחות, סכו”ם וקופסאות אכסון – קונים חד פעמי, או מוציאים מהסטים המיותרים שקיבלתם לחתונה, או מגעילים, או קונים בזול. ובמשך השנה כולה, כשמקבלים כלי-מטבח שאין בהם כל כך צורך, פשוט שומרים לפסח.
אגב, אם במשך השנה את רגילה להשתמש הרבה בקופסאות פלסטיק לאכסון – שימי לב שאפשר בעצם להסתדר גם עם שקיות-סנדביץ’, ניילון נצמד (לכסות צלחת או קערה) ונייר אלומיניום.
מגבת-מטבח, מפת-שולחן, נטלה, ועוד – מלבד העובדה שאפשר להסתדר עם חד-פעמי, כל החפצים האלה בעצם אינם מוכרחים להיות מיוחדים לפסח, כל עוד הם נוקו או כובסו היטב.
וטיפ קטן לבתים עם ילדים – סינרי נייר חד-פעמיים! כן, יש דבר כזה.
ו – מה מכינים לאוכל? שאלת השאלות… והתשובה? פשוט מאד – מה שמכינים כל השנה, מלבד החמץ… מצות במקום לחם, ובמקום פסטות, קוסקוס וקוואקר – הרבה תפוחי אדמה וירקות מבושלים.
ובכל אופן ניתן כאן שני מתכונים פסחיים מוצלחים:
קציצות גזר
חומרים –
3 גזרים בינוניים, 2 ביצים, בצל קטן
הכנה –
מרסקים את הגזרים בפומפיה
קוצצים את הבצל
אפשר לטגן אותו ואז להוסיף לגזרים, או להוסיף אותו חי
מערבבים את הכל ביחד, יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים.
מתקבל טעם מתקתק, אף על פי שאין במתכון סוכר.
פודינג שוקולד
זהו מתכון של חמותי, והוא יוצא ממש מעדן!
חומרים –
3 כפות קמח תפו”א
3 כפות שחוקות קקאו
5 כפות סוכר
כפית סוכר וניל
1 שקית חלב
הכנה –
מערבבים את כל החומרים בסיר על האש, עד שהוא מגיע לרתיחה. תוך כדי ערבוב מונעים את היווצרות הגושים.
אפשר להגיש מיד, ואפשר להכניס לקירור שאחריו הפודינג יהיה סמיך יותר.
פסח כשר, שמח וטעים לכולן!