יהודית אמיתי משתפת אותנו בטיפים מצויינים לייעול בעבודות הבית
סיכום השיעור: פנינית כהן
כביסה:
- כדאי לתלות את הכביסה ממוינת לפי סדר מסוים, לקפל לפי הסדר מיד כשמורדים ולהכניס ישר לארונות.
- כשתולים חולצות כדאי לתלות אותן בעזרת שני אטבים בבתי השחי, כדי שלא יישארו סימנים על הבגד.
- כדאי לתלות סדינים וציפיות כשהם מקופלים לארבע – חוסך מקום ומתייבש מהר.
- כשמורידים כביסה מהחבל, לא לדחוס את הכביסה לתוך הסלסילה כדי שלא תתקמט. אם יש בגד שנוטה להתקמט עדיף להניח אותו על שולי הסלסילה.
- אפשר לתלות בגדים על החבל כשהם מונחים על גבי קולבים, וכך הם לא מתקמטים.
- להסרת כתמים צהובים – לתלות בשמש לאחר הכביסה.
בישול:
- כדי שהאורז יצא ‘אחד אחד’, אפשר לטפטף לתוכו מספר טיפות לימון תוך כדי הבישול. עצה נוספת היא להוסיף לאורז אטריות דקות – לטגן אותן מעט ואז להוסיף את האורז.
- בזמן טיגון כדאי להוסיף למחבת פרוסות גזר – הן סופחות את השמן השרוף, והאוכל יוצא פחות שומני.
סידור המטבח:
- את הירקות והפירות במקרר כדאי לחלק לשלוש סלסילות (באופן כללי שימוש בסלסילות בסידור הבית הוא מאוד יעיל): סלסלת ירקות לסלט, סלסלת ירקות לבישול וסלסלת פירות. ככה כשיש צורך בפריט מסוים נצליח לאתר אותו בקלות.
- סידור מדף תבלינים – רצוי לשים בהישג יד רק את התבלינים בהם אני משתמשת לעיתים קרובות מאוד. כל התבלינים שמתאימים לתבשיל מסוים שאני מכינה רק לעיתים רחוקות יכולים להיות מאחורה, או פשוט להיות במקום אחר במטבח. העיקרון הוא שהתבלינים בהם אני משתמשת ביומיום יהיו נגישים ונוחים, ושפינת התבלינים לא תתבלגן בקלות ולכן עדיף לשמור תבלינים בקופסאות ולא בשקיות. רצוי מאוד לשמור תבלינים במקרר או במקפיא כדי שישארו נקיים מחרקים.
- את אותו העיקרון של פינת התבלינים ניישם לגבי כל פינה במטבח – במקרר, בארון הסירים, במקום של קופסאות הפלסטיק וכן הלאה. לדאוג שהדברים בהם אני משתמשת לעיתים קרובות יהיו במקום נגיש, ומה שאני משתמשת בהם לעיתים רחוקות יהיו במקום אחורי, ואולי אפילו מחוץ למטבח.
- אפשר לייחד ארון לכל הכלים של שבת – סכו”ם, צלחות, כלי הגשה, סירים שאני מבשלת בהם רק לפני שבת וכו’. כך הם לא יפריעו להתנהלות שלי במשך השבוע, ולקראת שבת אדע בדיוק היכן הם נמצאים, וזה גם יגרום לי לשמחה מיוחדת בהכנות לפני שבת.
- אם יש פריטים במטבח שאנו לא משתמשים בהם, לא צריך להתעמק יותר מידי בסיבות מדוע זה קורה. כנראה שיש לזה סיבה: גודל לא מתאים, צבע, מרקם שלא נוח לי וכד’. אז פשוט להוציא.
- מומלץ להשאיר את השטח שמעל המקרר פנוי, או לשים עליו עציץ יפה וכד’. ציוד רב שנמצא על המקרר יוצר תחושה של בלאגן ואי סדר בחלל הבית.
שונות:
- להשתמש בקופסאות של חמוצים שקונים בסופרים גדולים לאכסון תבלינים וכד’.
- לפרוס על השולחן מפות פלסטיק (שעווניות). לקנות מפת בסיס שתהיה בשרית או חלבית (תלוי מה אוכלים יותר), ומפה נוספת לסוג השני (אפשר רק שליש מפה אם המשפחה קטנה). את מפות הפלסטיק אפשר לכבס במכונת כביסה.
- לשים בכל אחד מחדרי השינה שני סטים של מצעים לכל מיטה, אין צורך ביותר וחבל על המקום.
- למניעת סימנים על שיש ‘חברון’ – לנקות את השיש ולייבש. למרוח כמות נדיבה של שמן (עדיף ריחני) בעזרת מטלית. להשאיר למשך כל הלילה.
וזה אולי הטיפ הכי חשוב, לפעמים: להקדיש עשר דקות לפני שהבעל חוזר הביתה כדי לארגן את הבית ולהשרות אוירה נעימה.
בהצלחה!