הילדים משתעממים ומשגעים אותך בחופש? אספנו בשבילך רעיונות קלים ופשוטים להעביר את החופש בשמחה
מאת: גלית זמורה ואביטל רביבו
כידוע, לאימהות לילדים בגן ובבית הספר – החודשיים הנוכחיים הם ההיפך מחופש… אבל אפשר להפוך אותם לזמן כיפי עם הילדים. ליקטנו עבורכן רעיונות שונים לפעילויות. השתדלנו שיתאימו גם לגילאים הרכים, וכן השתדלנו שרוב הפעילויות יוכלו להתקיים בבית, בחסות המזגן.
משחקים ביתיים
- להחביא שעון מתקתק ולתת לילד לחפש
- לשים מול הילד מספר חפצים, ולהחביא אחד כשהוא מסתובב והוא צריך לומר איזה חפץ הוצאת
- להחביא חפץ ולשחק חם-קר
- לבנות מקוביות: גן-חיות, תיבת נוח, רכבת, ירושלים, בית המקדש
- לשמור בגדים ישנים, מטפחות, כובעים, תיקים וכו’, ולרכז אותם לקופסת תחפושות.
משחקי מרץ
- לרקוד על הרגליים של אמא
- ים-יבשה: מחליטים איפה הים ואיפה היבשה, ומורים לילד איפה לעמוד בכל פעם. רצוי לבלבל!
- לתת משימות: דוגמאות למשימות – לדהור עד הכיסא/התנור/הדלת ובחזרה, לקפוץ בקפיצות צפרדע מספר פעמים, לקפוץ על רגל אחת מספר פעמים, למחוא כפיים שלוש פעמים, לרוץ עד מקום כלשהו ולצעוק “השם הוא המלך” ולרוץ בחזרה. ועוד כיד הדמיון הטובה עליכן! אגב – תנו לילד מדי פעם להמציא משימה.
- הילד עוצם עיניים, מקבל חפץ למישוש וצריך לנחש מהו החפץ.
- ריקוד הפסלים – כשהמוזיקה נעצרת, עומדים ולא זזים.
יצירה
- קולאז’ – נייר וקרטון (נייר טואלט, נייר כסף, תבניות ביצים), כפתורים, שרוכים, צמר, נוצות, אבנים, עלים, “נצנצים”, צורות, פייטים, קליפות ביצה – ועוד. מדביקים בדבק פלסטי, אפשר על נייר ורצוי על החלק הפנימי של דופן הגזורה מקופסת קורנפלקס.
אפשר להדביק את האביזרים סתם בערבוביה (לילדים קטנים), אפשר לצייר מראש ציור ולהדביק חומר שונה על כל חלק שלו (צמר גפן לפרווה, קליפת ביצה לעור, צמר לשיער).
- מורחים דבק בצורה מסוימת על נייר\בריסטול\קרטון, שופכים עליו חול ומנערים ונשאר ציור. אפשר גם למרוח את כל הדף בדבק ולשים כוס באמצע, וכך נשאר באמצע עיגול נקי שבו אפשר להדביק משהו אחר. שימו לב: לקיחת חול מארגז חול בגן שעשועים עלולה להיות גזל.
- בגואש אפשר לצבוע עם מכחול רגיל, ואפשר גם להשתמש בספוג, בד, כדורי נייר, צמר גפן, וקיסמי אוזניים. אפשר גם לעשות הטבעות צבע על הדף באמצעות עלים.
- הדפסים: מניחים מתחת לנייר עלה או מטבע, ועוברים על הדף בצבע רגיל או בצבע עיפרון. צורת העלה או המטבע תצוץ על הדף.
- ציור בחריטה: צובעים את הדף כולו בצבעים שונים. מלמעלה – צובעים הכל בשחור. ואז חורטים באמצעות קיסם שיניים, ויוצא ציור בקו צבעוני על רקע שחור.
- ממקלות ארטיק: אפשר להכין קופסא לאכסון. אפשר גם לקחת קופסה קיימת ולהדביק מסביבה מקלות ארטיק, שיתנו לה יציבות. אפשר להכין כלי ללא תחתית, כדי להשחיל בו כדור.
- ציפוי כלי בעיסת נייר: נצפה כלי (תבנית, עציץ) בחומר שומני כמו וזלין. נטבול רצועות נייר (אפשר עיתון) בדבק פלסטי ונצפה בשכבה אחת (הרצועות אמורות לעלות אחת על השנייה). נכסה את התבנית ונייבש. לחזור על הפעולה 6-7 פעמים. לבסוף נייבש במשך כמה ימים. נוציא את התבנית, ונקבל את צורת הכלי. כעת אפשר לצבוע ולצפות בלכה.
בישול ואפיה
- כמובן שאפשר לשתף את הילדים כמעט בכל דבר במטבח, אלא שיש את הדברים הקלים והקלאסיים: כדורי שוקולד, עוגיות, שלגוני קרח, לחתוך בעזרת תבניות כריכים או גבינה צהובה. כשמבשלים עם הילדים, מאד לא מומלץ לנסות מתכונים חדשים. לכו על הישן והמוכר.
- הכנת בצק משחק ביתי: מערבבים כמות שווה של מלח וקמח, מוסיפים מעט שמן, מוסיפים מים עד שמתקבל בצק ולשים עד שיהיה רך וגמיש. אפיה בחום נמוך בחלק התחתון של התנור תקשה אותו. להקשחה מוחלטת – לאפות במשך כמה שעות. אחר כך אפשר לצבוע ולצפות בלכה. בצק לא אפוי יישמר מס’ שבועות בשקית פלסטיק.
בהצלחה!