שתפו, פרגנו, התרגשו, שבו יחד, עשו דברים יחד, תנו מרחב אישי אחד לשני, חלקו תפקידים, פנו זמן לחיים אישיים מחוץ לעבודה, סיימו את היום בנעימות, טפחו את הקשר הזוגי. עשרת כללי הזהב לזוגיות טובה
שיתופיות – שתפו זה את זו בקורות היומיום. צלצלו מדי פעם, הותירו הודעה קצרה וחביבה בתא הקולי, תנו לבן הזוג את ההרגשה שהוא יקר לכם ואהוב עליכם. כתב החזון איש: “להודיע ביציאה לאן הולך ובשובו מה עשה וכיוצא בו דברים קטנים ובדברי חיזוק לשמח לב”. אל תניחו לאחרים (משפחה, חברים, שכנים) לחדור לפרטיות שלכם. הכניסה לזרים אסורה!
פרגנו – פרגון, מחמאות, מילים טובות, תשומת לב – הערכה כנה היא ה”דלק” שמניע את הגלגלים. אל תחסכו במילים טובות: על מראה חיצוני, על תפקוד הבית, על חינוך הילדים, על ארוחה טעימה, על מתנה קטנה, על עמידה במצבי לחץ.
התרגשו – ריגושים ספונטאניים – חיוך, קריצת עין, מבט נעים, גילויי חיבה פיזיים מתונים. מחוות קטנות כמו: הכנת כוס קפה, הגשת פרוסת עוגה, פרח קטן, ממתק אהוב, פתקה חביבה.
שעת איכות – ישיבה משותפת ואיכותית בבית מדי יום, ללא הפרעות חיצוניות של טלפון, מחשב, איפון, רדיו וכל אמצעי תקשורת אחר. צמצמו ככל האפשר את שעות הצפייה והגלישה לאמצעי המדיה השונים.
זמן איכות – יציאה נעימה מחוץ לבית ללא הילדים, לפחות פעם בשבוע: סיבוב משותף באוויר הצח, ישיבה בגינה, אכילה קלה, כגון: קפה ומאפה, פיצה, פלאפל, גלידה.
מרחב אישי – לכל אחד מבני הזוג הזכות להקדיש זמן לעצמו, לתחביביו ולהנאותיו. בזוגיות בריאה שלושה מרכיבים: אתה, אני ואנחנו. היזהרו מזוגיות כובלת וחונקת!
חלוקת תפקידים – נשיאה משותפת בעול הבית, חלוקה הוגנת של עבודות הבית השונות. בזמנים מיוחדים (מחלה, לידה, חגים) יש לגלות נכונות יתר ולהושיט עזרה כנדרש.
גבולות מוגדרים לעבודה – היזהרו מעבודה ללא גבול! אל תתנו ללחץ העבודה לגזול את הזוגיות ואת ההורות שלכם. לשם מה אתם עובדים קשה היום? כדי להיות מאושרים מחר. ומה קורה עכשיו? אל תיכנסו למעגל עגום של עבודה “נון סטופ”. (ללא הפסקה) אל תגזלו מהמשפחה את האושר של היום!
סיומו את היום נעים – אל תלכו לישון כשאתם בכעס, במריבה, בהתמרמרות, באי הבנה. בקריאת שמע שעל המיטה אנו אומרים: “הריני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס והקניט אותי או שחטא כנגדי…” אמצו את המנהג.
שימרו וטפחו את הקשר הזוגי – זוגיות איכותית דורשת השקעה וטיפוח תמידיים: פיזית, רגשית ורוחנית.
מסדרת ההדרכות “עזרה ראשונה לזוגיות מוצלחת” מאת הרב ישועה עטייה. הנאמר מנוסח לעיתים בלשון זכר ולעיתים בלשון נקבה, מטעמי נוחות בלבד, אך מתייחס לגברים ולנשים, לפי העניין והצורך.