טיפים מיוחדים וקלים להעצים את האהבה בין בני הזוג
עניין ראשון: ביחד – סתם כי אוהבים
אהבה דורשת שמחה. ובשביל להיות שמח, אדם צריך להיות בקלילות, בעליזות, בנעימות, בכיף. לפעמים מרוב דאגות, מרוב טיפול, מרוב אכפתיות – שוכחים את הקלילות והנעימות. זה קיים גם בעבודת ה’ – לפעמים מרוב שאישה משקיעה בהכנות לשבת או לחג הפסח, היא כבר לא אוהבת את פסח, ואולי גם לא אוהבת את הקב”ה. זוגיות דורשת קלילות, זמן ש”מבזבזים” ביחד בלי מטרה ברורה מעבר לעצם השהות המשותפת. זמן של נחת. זמן שבו עושים דברים “סתם”.
אחת הסיבות לכך שהאהבה נחלשת היא שמתחילים להתרכז בדברים ה”חשובים”, ושוכחים את ה”סתם”. בפגישות שלפני החתונה מתרכזים בסתם, לא דואגים לתכל’ס, ודווקא מהמקום הזה, המרוקן מתוכן כביכול, יכולה לצמוח האהבה. כשהחיים נהיים יותר תכליתיים, והאישה עסוקה בעבודה, בילדים, בשכנות, בבישולים, ובכביסות – ממד הסתם עלול להתעמעם, והאהבה עלולה להישחק ולהישכח. מי מאתנו לא מכירה את המצב הזה, שעד שמתפנה זמן לשיחה עם הבעל, השיחה מופנית לרשימת המטלות של הבית: מתי עושים קניות, מי ישמור על הילדים ביום שלישי הבא, ומה לעשות עם המזגן שכבר לא מקרר…
לכן כשמרגישים התייבשות ברגש האהבה, כדאי מאוד לפתח את העניין הזה.
עניין שני: גילויי אהבה בפני הילדים
ישנה חשיבות רבה לכך שהאווירה בבית תהיה אוירה של אהבה בין ההורים, ושהדבר יורגש גם על ידי הילדים ויבוא לידי ביטוי גם בדיבור אליהם – שאבא יאמר להם כמה הוא אוהב את אמא, ואמא תאמר להם כמה היא מתגעגעת לאבא. יש לדבר חשיבות גם כחלק מבניין הקשר שבין בני הזוג, וגם חשיבות חינוכית. הידיעה וההרגשה של הילדים שיש אהבה בין ההורים, נוסכת בהם ביטחון שיש להם על מי להישען, והבית בו הם גרים מתקיים על בסיס מוצק ואיתן. תחושת אהבה זו עוברת לילדים כבר מגיל קטן מאוד באופן שאינו מודע, והיא משפיעה ומשמעותית מאוד.
עם זאת, צריך לזכור שילדים קולטים תדרים פנימיים, ואינם קונים ביטויי אהבה מלאכותיים, וביטויי האהבה חייבים לבטא תחושות אמתיות. אפשר להעצים תחושה קיימת, אבל לא לזייף ולדבר על תחושה שאינה קיימת.
כמובן שביטויי האהבה צריכים להיות ברמה מוגבלת ולא כל דבר אפשר לומר ולעשות בפני הילדים, אך מגע פשוט של ביטוי אהבה כמו בין הורה לילד וכמו בין שני אנשים שאוהבים, יש לו חשיבות רבה והוא מקרין מסר חיובי וחשוב לילדים.