![](https://talchaim.org.il/wp-content/uploads/2017/01/שבעת-מינים-וולקני.jpg)
מומחה לצמחי מרפא מפרט כיצד לרפא ולחזק את הגוף בעזרת שבעת המינים שהשתבחה בהם ארץ ישראל
דוד קפאח
לרגל ט”ו בשבט, חג האילנות, נודה להשם יתברך על אילנות הפרי שנתן לנו למאכל.
הבה ונשמע על סגולותיהם של המינים שהתברכה בהם הארץ.
חיטה
* שתיית מים שבושלו בהם גרגירי חיטה טובים לשיעול, לבעיות בשתן, למיסוס אבנים בכליות ולהגברת חלב לנשים מניקות.
* מיץ נבט חיטה מחזק את הגוף ועוזר לעצירות.
* ננביט חיטה בבית (ואפשר גם את כל סוגי הקטניות) לגובה 15-20 ס”מ, נחתוך ונשים בסלט. נרוויח בריאות, והצמח יתחדש ויצמח שוב.
שעורה
* אכילת דייסת קוואקר מחזקת ומנקה את מערכת הנשימה. צלחת של דייסה בכל בוקר (אפשר בתוספת דבש) משפרת עייפות ומצב רוח ירוד, מועילה לווסת היפראקטיביות ומרעננת.
* שתיית מים שבושל בהם חופן שעורים מבטלת את השפעת השכרות.
גפן
לכל חלקיה של הגפן יש סגולות ריפוי – אך יש לשים לב שעלי גפן מוחזקים כנגועים במיוחד ויש לנקות אותם היטב לפי השימוש.
* הכנת מיץ מעלים טריים (שנקטפו באזור חודש ניסן) ושתייתו מועילה לבעיות עיניים ועור.
* עלי גפן מועילים לדלקות ברגליים ושטפי דם: נסחט מיץ מעלי הגפן ונמרח על הרגליים או שנמרח את מה שסחטנו על תחבושת ונניח באזור שטף הדם.
* גרגור של ענבי בוסר טוב לכאבי גרון.
* אכילת ענבים טובה לבחילות הבוקר של אישה בהריון (גם חצי כפית זנגוויל בכוס תה מועיל להפחתת הבחילות).
* אכילת ענבים שחורים/אדומים משפרת את יכולת הראייה בלילה.
* שתיית כוס אחת של יין אדום יבש ביום טובה ללב.
* שתיית 35 טיפות של מיצוי אלכוהולי של גרעיני ענבים כהים (הסבר להכנת המיצוי בהמשך) בתוך חצי כוס מים, 3 פעמים ביום מעולה לבעיות עיניים (קטרקט וכד’).
הכנת מיצוי גרעינים: בסוף הקיץ נאסוף 200 גרם של גרעינים מענבים כהים, נשטוף ונייבש. נטחן במטחנת תבלינים, נשים בצנצנת ונשפוך פנימה בקבוק (750 מ”ל) וודקה 40%. נשהה ל-21 יום, וכל יום נערבב. נסנן, נזרוק את האבקה ויישאר בידנו המיצוי. מחזיק 2-3 שנים, ללא צורך בקירור.
תאנה
יש לשים לב לניקוי הפרי לפי הוראות הרבנים, מפני שתאנה נחשבת פרי הנגוע בחרקים באופן מיוחד.
* הפרי מכיל חומר אנטיבקטריאלי ואכילתו משפרת את מערכת החיסון ואת הזיכרון ומחזקת את הציפורניים.
* שתיית מים שהושרו בהם תאנים מועילה לעצירות.
* מריחת חלב תאנים על יבלות מסייעת להחלמתם.
* באזור ראש השנה נקטוף עשרה עלים, נשטוף ונחתוך לחתיכות קטנות. נכניס לסיר יחד עם כוס וחצי שמן זית ונרתיח 30 דקות. נקרר ונוציא את העלים. נשמור בצנצנת או בקבוק.
שמן זה טוב לכל בעיות העור.
רימון
* בגרעין יש שמן מיוחד שקוטל תאים סרטניים ותאים שלא שייכים לגוף. בנוסף, הוא גם מעכב דלקות.
* שתיית כוס מיץ רימונים או לחלופין כף מיץ רימונים מותסס (המותסס משפיע מהר יותר מהטבעי) עוזרת לירידה בטרשת עורקים ומנקה את הלב. כמו כן היא מועילה לאלצהיימר ולאנמיה ומשפרת את איכות החיים. (דויד מעיד על עצמו שהוא שותה כוס ליום כדי לשפר את הבריאות הכללית).
הקפדה על שתיית מיץ רימונים (או מיץ רימונים מותסס) פעם ביום עוזרת לירידה בלחץ הדם.
* שתיית שמן גרעיני רימונים עוזרת למניעה וטיפול בסרטן, מעכבת הזדקנות ועוזרת לירידה בסכרת ובכולסטרול.
* מיצוי מקליפת רימונים מועיל לדלקות חניכיים.
* מיץ רימונים מותסס + הודיה (סוג של קקטוס עם פרי דמוי מלפפון. נמכר בצורת כדורי בליעה) עוזר להרחקת שומנים מהגוף ומעכב תחושת רעב (יש שבט שחי שלושה-ארבעה ימים במדבר רק עם זה).
* קליפה מיובשת טחונה יחד עם שמן זית מועיל לריפוי פצעי לחץ, אקנה וכל מיני סוגי נפיחויות בעור.
* מריחת שמן גרעיני רימונים על הפנים מדי ערב לאחר ניקויַים היטב עם מים וסבון מעלימה פגמים בעור.
– ניתן לסחוט הרבה מיץ, להקפיא בבקבוק מרובע (לא עגול) ולהפשיר לפי הצורך.
זית
* שמן הזית הינו טוב ללב, מהווה אנטיאוקסידנט (נוגד חימצון) ומסייע לעיכול.
* כף שמן זית + כף שמן דגים בסלט (בעיקר בסלט עלים ירוקים) מומלץ לבריאות.
* בעלים יש חומרים אנטיבקטריאלים שטובים להורדת חום וריפוי פצעים ודלקות.
* שתיית שלוש כוסות של מיצוי עלים עוזרת לאיזון לחץ דם וסכרת. שתיית המיצוי טובה גם לשלשול ודלקת בדרכי השתן.
טיפים נוספים:
* הכי טוב לכבוש זיתים בבית ולא לקנות
* כשקונים שמן זית צריך לשים לב לשני דברים:
- האם ישנה תווית של מועצת הזיתים עם מספר על הבקבוק.
- אחוז חמיצות:
- עד 1% זה כתית מעולה (הכי טוב)
- עד 1.5% זה כתית משובח (בסדר)
- עד 3.3% זה כתית (הכי נמוך)
- מעל 3.3 או אם לא כתוב כלל – לא לקנות!
- לגבי שמנים באופן כללי:
- שמן סויה – ניתן לטגן בו רק פעם אחת. טיגון שני זה כמו טיגון ברעל.
- שמן קנולה – מופק מלפתית. הכי טוב הוא שמן קנולה מתוצרת קנדה. מה שלא מקנדה מכיל חומצה שיש כאלה שרגישים לה.
- שמן שכתוב עליו ‘זך’ או ‘מזוכך’ – שלא נדע מצרות…
תמר
* אכילת הפרי טובה לאסטמה, לשיעול, לכאבים, לחום ועוד.
* פיזור אבקה המופקת מקלייתו וכתישתו של הגרעין על פצעים מועילה להם וכן עוצרת דימומים.
ועוד קצת טיפים:
* לשרף של האלה הארץ-ישראלית קוראים מסטיק תימני. אכילתו טובה לחיזוק הרחם והשחלות.
* אכילת עשרה שקדים קלויים ביום (כולל הקליפה החומה שלהם) טובה ללב וללחץ דם.
* אכילת 2 גזרים חיים ביום מורידה ב- 11% את הכולסטרול הרע בגוף.
* שתיית כוס תה עם רבע כפית קינמון טחון בכל יום מורידה את רמת הסוכרת ב-30%.
* מרווה טובה נגד הזעה, אך לא טובה לנשים בהריון או מניקות.
* במצב של עצירות או כאבי בטן – ניתן לקחת קליפה של חצי קלמנטינה צהובה או כתומה (רחוצה היטב), לשפוך עליה מים רותחים, להמתין עשר דקות ולשתות את המים. אחרי שעתיים נעשה שוב את אותו הדבר מהחצי השני הנותר של הקליפה ונשתה.
* למצב של תולעים. ישנו מפעל שמייצר תמציות מצוינות מצמחים נגד תולעים 054-4642820 – יצחק.
* אגוז ברזילאי הוא פצצת בריאות. מומלץ לאכול אחד בכל יום.
מרפאתו של מר קפאח שוכנת ברח’ לוד 12 ירושלים
טלפון: 02-6241950, 050-7259293